dinsdag 21 mei 2013

uitmetkorting.nlOp kraamvisite in de dierentuin

Misschien denk je dat een dagje naar de dierentuin meer iets is voor jonge kinderen. Niet is minder waar: de dierentuin is leuk voor jong en oud! Vooral nu, want in heel veel dierentuinen worden jonge beestjes geboren. De lente is dan ook het leukste seizoen om een bezoekje aan de dierentuin te brengen, bijvoorbeeld met Blijdorp korting . Wij vertellen je wat er de afgelopen tijd voor cuties geboren zijn in de Nederlandse dierentuinen.


Blijdorp
In Diergaarde Blijdorp bekijk je drie jonge giraffes. Ze zijn allemaal zo'n twee maanden oud. Chloƫ, Fabian en Tijn maken het prima en staan stevig op hun lange stelten. Ze lopen bij hun moeders op de Afrika Savanne van het dierenpark. Het kleine gorillaatje Tonka is al ietsje ouder. Ze is de dochter van Bokito, die een paar jaar geleden in het nieuws kwam omdat hij uit zijn hok ontsnapt was. Hopelijk is zijn dochter niet zo'n avonturier. Ze is geboren op 5 november vorig jaar, 2 dagen na het Indisch neushoorntje Zwatra. Beide dames zijn nu dus ruim een half jaar oud, maar nog steeds klein in vergelijking met hun moeders. Ook nog maar jong is het nieuwe vlinderparadijs van Blijdorp. De enorme tropische kas is geopend op 27 april. Hier bekijk je eigenlijk aan de lopende band jonge dieren, want vlinders leven vaak maar een paar dagen. Wandel tussen de prachtige planten en bloemen door om alle vlinders te zien fladderen.

Burgers' Zoo
Met korting voor Burgers Zoo bekijk je over een paar weken twee hele bijzondere jonge dieren. In de nacht van zaterdag 4 op 5 mei is hier namelijk een Sumatraanse tijgertweeling geboren. Bijzonder, want in het wild zijn deze prachtige dieren bijna uitgestorven. De dieren blijven nog een paar weken veilig bij moeders in het kraamhok, maar mogen in de loop van het voorjaar naar buiten. Op de website van de dierentuin wordt dit aangekondigd, dus hou hem in de gaten als je het niet wilt missen. Ook heel bijzonder is het pasgeboren tapir-jong. Met zijn streepjes is het net alsof hij nog een pyjamaatje aan heeft! Het kleine tapirjong is al wel te zien voor publiek. Burgers' Zoo is in Arnhem.

Dierenpark Emmen
Ook met Dierenpark Emmen korting bezoek je een bijzondere moeder en baby's. Begin april zijn hier namelijk vier leeuwenwelpjes geboren. De Lion King is er niks bij! Net als de Arnhemse tijgertjes zijn de kleintjes nog niet te zien voor het publiek, dit gebeurt pas als de jongen -drie vrouwtjes en een mannetje- groot genoeg zijn. Nog even geduld dus! Ook hier wordt aangekondigd wanneer ze naar buiten gaan. Vergeet dan vooral niet om je camera mee te nemen, want wat is er nu schattiger dan leeuwenwelpjes? Dat zijn echter niet de enige baby's in het park. In maart zijn er in Emmen twee jonge girafjes geboren. De jongen spelen inmiddels vrolijk met elkaar. Een schattig gezicht, twee van die kleine druktemakertjes tussen de statige oudere giraffes.

3 comments:

  1. Klinkt leuk :-) Ik ben een grote dierenvriend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah die foto is echt schattig, leuk idee ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit is echt een leuk artikel, ik ben dol op dieren en vind het echt heel leuk om te weten welke nieuwe baby diertjes er zijn, die zijn zo lief !

    BeantwoordenVerwijderen